geng blog

Tuesday, May 31, 2011

ASMARA OH ZALIA


berakhirnya episod Asmara2......

melihatkan betapa kejam nya manusia yang tamakkan harta dunia....
yang menjadi mangsa insan yang disekeliling.....
jahat betol hati manusia tu....

yang menjadi mangsa ialah asmara,zalia dan melati.......

kejam...kejam...kejam.....(penuh emosi ni)...hehehhehe
meleleh jugak lah airmata ni bila tengok kesudahannya...

Pengajaran buat kita semua ....janganlah tamak kerana ianya akan memakan diri sendiri...

Sunday, May 29, 2011

bola...bola...bola.....

terjaga dari tidor pukul 3 pagi....tengok 2 anak bujang tak ada........kemana pulak perginya budak dua orang ni......ambil handphone.....sms lah si bujang sulung......kat mane tanye dia...dia balas sms mak dia.....kat mamak tengok bola......huh....

sms yang sorang lagi.....ajim kat mane.......sekejap je dia da bals balik...kat Agus(restoran 24 jam) tengok bola......pehhhhhh...dua2 tengok bola.......BARCELONA VS MANCHESTER UNITED......kat umah ade ASTRO pon diaorng lebih suka tgk kat mamak.....semangatnye lain agaknya......

lepas tu ingtkan bole sambung tido semula...pusing2 x bole lelap pulak...akhirnyeeee buka tv tgk lah bola jugak sorang2....aku tengok da separuuh masa kedua...masa tu  masing2 da ada 1 gol......bole ke MU MENANG.....DALAM HATI....tengok corak pemainan Barca.....memg payah kot MU NAK MENANG......(tu pandangan aku yang x berapa pandai tentang bola lah).......


masuk separuh masa kedua MU dikejutkan oleh Messi.......aku pun sebenarnya peminat MU...tapi nk buat macamana kan nasiib tak menyebelahi mereka......
akhirnyaaaaa...MU kena akur dengan kemenangan BARCELONA........

Thursday, May 26, 2011

Gundah gulana

semakin lama dalam dunia ni semakin aku x faham dengan nya......ecehhhh macam lah da lama sangat berblog.....dah berapa hari tak dapat nak sign in......ntah kenapa lah.....sebelom ni ade jugak terjadi yang macam ni...tapi sekejap je dah bole.....tapi yang ni..mak aiiiii..lamalah jugak....

biasanye guna laluan yang selalu digunakan....masih hampeh.....sampai semalam membebel dengan anak dara sorang ni pasal tak bole nk sign in blog.......mula2 dia dengarkan je aku membebel...lepas tu dia cakap...gunalah laluan yang lagi satu tu.......
kenapalah aku x terfikir kan benda tu....sibok membebel dan sibok bertanya sana sini sampai tak ingat benda yang ada depan mata......

akhirnye aku cuba jugak cuba guna laluan yang lagi satu ni.........alhamdulillh boleh......ntah kenapa ngan yang lagi 1 tu sampai x bole nk sign in.....Blog ni pon bukannye banyak n3 lagi.....lagi pon baru lagi dalam dunia ni...tapi entah kenapa teruja sangat ngan blog...tak tau le........

lepas ni kalau ada problem lagi ntah lah.....harap2 tak ada lah.......

Sunday, May 22, 2011

MUSIBAH MENYAYAT HATI

Petang Sabtu 21hb Mei......bila on9 terbaca tragedi yagn betul-betul mengejutkan....
satu kejadian tanah runtuh telah berlaku di Hulu Langat....
Apa yang lebih menyedihkan ialah kejadian itu melibatkan penempatan anak-anak yatim 
Kesian mereka......hanya itu yang mampu di lafazkan ketika itu....doa dan harapan agar mereka dapat dikeluarkan dari timbunan tanah dengan selamat......
KEADAAN Rumah Anak Yatim Al-Takwa, FELCRA Semungkis, Batu 14, Hulu Langat, 

Kajang, dalam kejadian tanah runtuh, hari ini. Laporan awal sebelum ini menyebut, 

kira-kira 20 hingga 30 penghuni rumah anak yatim itu dipercayai tertimbus dalam 

kejadian tanah runtuh pada jam 2.20 petang tadi. - Foto Yazit Razali

Keadaan ini amat menggerunkan....bayangkan bagaimana anak2 itu dapat keluar dari timbunan tanah tu....Ya-Allah hanya engkau yang maha mengetahui

SEBAHAGIAN daripada waris mangsa melihat mayat untuk dikenalpasti setelah di bawa keluar dari lokasi kejadian tanah runtuh di Rumah Anak Yatim dan Anak Hidayah Madrasah At-Taqwa di Kampung Sungai Gahal, Hulu Langat. - Foto Zulfadhli Zulkifli




MANGSA tragedi tanah runtuh, Mohd Khairul Annuar, 9, dihantar ke Hospital Ampang. - 

Foto Yong Chee Choong

MANGSA kejadian tanah runtuh diselamatkan. - Foto Aizuddin Saad

Tersentuh hati setiap ibu yang melihat keadaan mereka ini.....Semoga semua anak-anak yang berada di Rumah Anak Yatim Al Takwa....mendapat pembelaan yang sewajarnya......segala bantuan dan doa amat mereka perlukan ketika ini.....

SEMOGA KAMU SEMUA DIBERI KETABAHAN DALAM MENGHARUNGI KEHIDUPAN AKAN DATANG.......
YA-ALLAH KEPADAMU KAMI SERAHKAN SEGALANYE..HANYA ENGKAU YANG MAHA MENGETAHUI......
SEGALA YANG BAIK DATANG DARI MU......

Saturday, May 21, 2011

14-5-11 Konsert AF9 Minggu Ke-6 pt7 - Hazama



HEY...SOUL SISTER

tetiba pulak suka ngan dak hazama ni....tp suara dia memg best lah .......
seronok layan lagu ni........
sanggup tengok berulang kali beb......

layannnnn...best deeeeee


Hey Soul Sister Lyrics


Hey, hey, hey


Your lipstick stains on the front lobe of my left side brains
I knew I wouldn't forget you, and so I went and let you blow my mind
Your sweet moon beam, the smell of you in every single dream I dream
I knew when we collided, you're the one I have decided who's one of my kind


Hey soul sister, ain't that Mr. Mister on the radio, stereo, the way you move ain't fair, you know!
Hey soul sister, I don't want to miss a single thing you do...tonight
Hey, hey,hey


Just in time, I'm so glad you have a one-track mind like me
You gave my life direction, a game show love connection we can't deny
I'm so obsessed, my heart is bound to beat right out my untrimmed chest
I believe in you, like a virgin, you're Madonna, and I'm always gonna wanna blow your mind


Hey soul sister, ain't that Mr. Mister on the radio, stereo, the way you move ain't fair, you know!
Hey soul sister, I don't want to miss a single thing you do...tonight


The way you can cut a rug, watching you's the only drug I need
You're so gangsta, I'm so thug, you're the only one I'm dreaming of
You see, I can be myself now finally, in fact there's nothing I can't be
I want the world to see you be with me


Hey soul sister, ain't that Mr. Mister on the radio, stereo, the way you move ain't fair, you know!
Hey soul sister, I don't want to miss a single thing you do tonight,
Hey soul sister, I don't want to miss a single thing you do...tonight
Hey, hey,hey


Tonight


Hey, hey,hey


Tonight

Friday, May 20, 2011

SLIDE OH SLIDE

HAHAHAHAHAHA..........akhirnye aku dapat jugak buat slide yang aku idam2kan.....

Kalau ade sesapa yag perasan post aku 20hb April pasal nk publish post slide yang x menjadi.....
akhirnyee hari ni jam 9.00 malam aku cube lagi ....alhamdulillah boleh ...suka sangat.....
sampai kena ketawa ngan anak dara sorang ni.......siap dia kata sebab dia ade lah maka slide tu boleh di publish kan......perasan betol.......

Apepon memang berbangga lah ngan hasil usaha sendiri.......


Wednesday, May 18, 2011

DUA SITI



Inilah penawar hati 
kedua-duanya anak buah yang amat disayangi

SITI AISYAH dan SITI ADRIANA ALEYA


NI SI KAKAK.....SITI AISYAH....UMURNYE 6 TAHUN...SEKOLAH TADIKA DAH
memang rindu kalau x jumpa ..
kalau bab berangan bagilah kat dia....posing depan kamera memang menjadi je...pantang nampak kamera...




hah....yang ni si adik....lebih mesra kami panggil dia AYUNI.......mata dia memang menjadi pujian orang
bulat......boleh tahan gak si kecik ni....x nak kalah ngan kakak dia....
kalau boleh semua orang nk ikut cakap dia.....
manja....


inilah aksi mereka bila nampak kamera...ade je  post diaorang...







Saturday, May 14, 2011

Blogging

Akhirnyeee...pagi ni dapat acces blog ni...resah n gelisah gak bila lately x dapat nk sign in blog ni...

Bukan nye ape..tapi bila x dapat nk sign in risau jugak sebab x dapat nk komen atau follow blog...hehhehehe..
blog aku ni pon bukannye bnyk n3 lagi...cuma suka sangat buka blog dan baca blog yang di follow.....
MACAM-MACAM ADA.....

semalam entah berapa kali buka...cuma dapat cuci mata je........tp hari ni dah bole buat ape yang kita hendak.....

terima kasih kepada penggendali nya........

Friday, May 6, 2011

BONDA KU


Inilah bonda kesayangan.......
tak terucap dengan kata-kata betapa ku sayangkan mak......
tiada tolok bandingnye....tak terbalas segala jasa dan pengorbanan yang mak lakukan demi kehidupan aku....
tanpa mak tak mungkin aku lahir ke dunia ini....

seboleh2nya aku harap akan dapat membahagiakan mak .
dapat menyenangkan hatinye pon aku dah rasa sangat gembira...

harapan aku agar dapat memberikan sepenuh kasih sayang dan perhatian pada mak .....sebagaimana mak membesarkan aku dulu.....insyaallah......

doa aku panjatkan kepada yang maha esa agar memberikan kesihatan yang sempurna kepada mak....agar mak dapat meniti hari2 tua dengan baik dan sempurna.........

layan lagu ni...........

ALONG SAYANG MAK SANGAT-SANGAT.........

Thursday, May 5, 2011

Ketenangan yang di nanti





ntah ape lah yang melanda perasaan aku sejak kebelakangan ni.....
rasa tak tentu arah.....sedih.....susah hati......
perasaan yang susah nak di rasa.....
ntah kenapa agaknye.....kekadang malam bila da terjaga dari tidur mulalah terkebil2 sorang...
puas pusing kiri kanan tak mau lelap jugak....lidah x jemu2 membaca ape yang tahu....
kadang2 tu bole lah lelap.....kekadang tu berjam2 baru lena...

bila difikir2kan semula.....mungkin inilah yang dikatakan perubahan hormon dalam badan kot.....hehhehehe
maklom lah da masok 40's...kena sedar diri lah ye.....
da nak menuju ke senja......
Apepon bersyukur sangat kehadrat Illahi kerana dikurniakan kehidupan yang indah selama ini.
Keindahan dan kenikmatan yang tergambar dek kata2....

semoga dengan ape yang dikurniakan oleh Nya membuatkan aku menjadi insan yang berguna didunia dan diakhirat......Aminnn
Orang Peminat Rahsia