geng blog

Monday, April 30, 2012

entri akhir april

assalamualaikum....
ni n3 last bulan april
kemalasan melanda nk update 

nak citer pasal ape yang terjadi dan melanda negara  nak kena research ngan teliti..
tapi dari ape yang kita nampak 
kita semua bole nilai dengan fikiran yang waras
patut ke ?
wajar ke ?
munasabah ke?

sebenarnya ape yang hendak di perjuangkan sebenarnya???

yang paling penting dalam kehidupan ini adalah keamanan, kemakmuran dan kedamaian...

Mahathir: Tidak mungkin polis rosakkan harta sendiri

"Saya tak tahu sama ada anda nak percaya atau tidak... saya tengok orang terbalikkan kereta (polis) dan mereka tidak kelihatan seperti anggota polis. 

jadi sebenarnya siapakah mereka ini????????



KEAMANAN AMAT BERHARGA DAN TAK TERNILAI...HARGAILAH WAHAI RAKYAT MALAYSIA

kalau nak sangat tunjuk berani pergilah bantu negara-negara yang da sedia huru hara tu..
.ADE BERANI?????


Sunday, April 22, 2012

selepas 26 tahun

PERTEMUAN SELEPAS 26 TAHUN


ni baru suku je darinya....dah gamat macm nak retak perling mall dibuatnya
memang besttttt








kenangan masa skola mengusik jiwaaaa



3 HERO MALAYA


MAK DARA PINGITAN





BIG BOSSSSS


TAK TERUCAP DEK KATA-KATA BILA DAPAT BERJUMPA SEMULA SELEPAS TERPISAH
CHEEEWWAAAAHHHH
MACAM DRAMA JEJAK KASIH LA PULAK

MEMANG BEST GILERRRRR
AKU RINDU KORANGGGGGGGGGG



Thursday, April 19, 2012

mentari pagi

Assalamualaikum dan selamat pagi


senyum seindah suria pepagi ni
nak ilangkan rasa boring ni

senyum....senyum.......senyummmm

Monday, April 16, 2012

HUTANG

http://www.sinarharian.com.my/nasional/ptptn-pulang-duit-jangan-demo-jika-tak-setuju-1.40411

KUALA LUMPUR -  Tun Dr Mahathir Mohamad berkata pelajar yang mahu Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) dihapuskan sepatutnya memulangkan pinjaman mereka atau tidak mengambil pinjaman itu, bukan mengadakan tunjuk perasaan di jalan raya.


ape nak jadilah...dah di bagi bantuan utk belajar pandai-pandai...tapi tak pandai-pandai nak menilai.......

RENUNG-RENUNGKAN DAN SELAMAT MEMBAYAR HUTANG......
HUTANG TETAP HUTANG......

Sunday, April 15, 2012

terjerat

assalam...hye semua..
malam ni nak citer cikit sebelum tido ni

baru balik dari The Store anak dara ni nak beli stokin...jalan-jalan cuci mata sambil cari stokin yang dia nak...

kuar masuk kedai beli lah stokin yang dia nak....abang dia pon nak jugak...
ingatkan nak beli stokin je....sampai watson mesti kena masuk punya..daya tarikan watson ni memang menggugat hati orang yang lalu..nak pulak anak dara sorang ni

mulalah...deodoran habis lah...krim muka tinggal sikit lah....
akhirnya aku kena paw jugak ngan dia ni......
ishhhh geram betol tau.....

nak buat guane kenalah layan jugakkkkkk...anak dara pon sorang jeeeee

hati sakit

assalamualaikum......

mood x best la.....very...very.....upset....



alahai buruk pulak muka lelaki nangis.....



alolololo.....




Saturday, April 14, 2012

ecah 7 tahun

selamat hari lahir yang ke tujuh buat SITI AISYAH BINTI ABDUL RAHMAN


dira ni ade plak interframe....


mak long mestilah ade kannnnn



Wednesday, April 11, 2012

AMARAN

gempar dengan berita gempa bumi di Acheh...amaran tsunami juga dikeluarkan....
peristiwa lama akan berulang lagi????
mudah2an Allah melindungi semua yang berada di kawasan-kawasan yang terlibat.....

Sesungguhnya semua kejadian itu adalah satu amaran dari Allah buat hambanya yang lalai dan leka...
beringatlah wahai manusia sekelian alam....(juga untuk mengingatkan diri sendiri yang kekadang terleka dan alpa)

"SUBHANALLAH"

Tuesday, April 10, 2012

cuci mata



manisnya...makin cantik



seksi sangat lah...xpadan utkyang bertudung



sememangnya jelita.......ye ke????




mmmmm...menawan jugakkk




laaaa...terselit jugakjejaka ni.....handsome kannnn.....

Monday, April 9, 2012

agak-agak silap kita yang mane 1......cer baca

putera izman: Kesilapan Kita Sebagai Ibu Bapa dalam Mendidik Ana...: Selamat datang ke blog Putera Izman Dot Com.Perkongsian menarik pada kali ini mengenai kesilapan ibubapa mendidik anak-anak.Setiap ibubapa i...

fizzzzzz

assalamualaikum.....
pasti semua orang tengok ABPBH. malam tadi......
paling aku suka dan terharu tengok fizz fairuz.......




memang suka ngan lakonan dia ni...watak ape pon memang best walaupun jahat gileee...
nilah pelakon yang memang best...
sape sangka dia dapat malam semalam...

apepon tahniah lah fizz faoruzzzz
(macmalah dia nak baca blog aku ni)...tak kisahlah tu kan
memang minat der kat dia....

Sunday, April 8, 2012

orkid





bunga orkid....









(gambar ehsan google)


bunga orkid ni memang cantik
tapi nak tanam dan menjaganya memang susah
selalunya beli yang da ade bunga
lepas bunga dia gugur semua...alamatnya berbulan-bulan lah dia nak berbunga semula
nasib tak baik tak keluar langsung.....

Moon punyer blog: Norma akan pulang

Moon punyer blog: Norma akan pulang: Malam tadik Moon ada upload gamba Norma kat hosp ...thanks semer sebab banyak kasik support . Kami pagi pagi dah gie lawat Norma sebab mlm n...

Friday, April 6, 2012

my cikgu

assalamualikum.......

harini tgk wall facebook ada kngkawan post gambar-gambar cikgu masa skola menengah dulu......


cikgu seth
cikgu math cikgu ni memang cool tapi tegas...
pernah jumpa dia masa nak daftar anak sulung skola rendah dia memang tak berubah....tapi masa tu dia tak lah kurus sangat....(tu citer tahun 1997)


ni cikgu Suhaimi
sumpah aku tak ingat cikgu suhaimi ni ajar subjek ape
ape punya anak murid lah aku ni....
mintak mahap lah cikgu ya....saya memang tak ingat


NI DIAAAAAA
CIKGU SHARIFUDDIN
gurubesar yang sememangnya aku gerun masa skola dulu
aku rasakan macam nak lari bila terserempak ngan dia

memang dengar suara je dari jauh da kecut perut dibuatnya...
sebenarnya dia lah the best...

(gambar-gambar ehsan dari fb Wanira Anisa)

Doa dan harapan agar semua cikgu-cikgu yang mengajar di Sekolah Menengah Dato' Abdul Rahman Yassin  terutamanya dari tahun 1982- hingga 1986 beroleh kesejahteraan hendaknya dan diberkati Allah.

Ucapan setinggi terima kasih buat semua cikgu yang pernah mengajar aku dulu....aku tak lah berapa pandai tetapi bolehlah menjadi manusia yang bersyukur....

TERIMA KASIH CIKGU

cerita pagi Jumaat

assalamualaikum......helloooooo
selamat hari jumaat


sedapkan kalau dapat duduk berehat kat pantai...




luas mata memandang........

cerita pagi jumaat.......dah tak de benda nak buat ni sebenarnya......

Thursday, April 5, 2012

Semua Isi Hatimu - 3 Suara (3 Voices) by Jac , Ning, Shila




LAYANNNNN

hari lahir

assalamualaikum.............

5hb April......selamat hari lahir buat suami tercinta....
semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki
semoga diberikan kesihatan yang sempurna
semoga diberikan taufik dan hidayah didalam kehidupan
semoga kita bahagia didunia dan diakhirat.....
dan sehingga kesyurga hendaknya....

aminnnnn....

Wednesday, April 4, 2012

KONVO - IKBN


hari yang ditunggu


inilah hasil yang akan aku dapat dari anak bujang....hehehhehe
hati mane yang tak berbunga ....memnag  banyak bunga lah...

Insyaallah dapat juga aku nak tengok dia pakai jubah tu.....
tak sabar nak tunggu 14hb Mei....


Sunday, April 1, 2012

1 APRIL

1 April datang lagi...
mengimbau kenangan 22 tahun lalu
sangat manis
sehinga sekarang masih terasa kemanisannya...

1 April 1989
tarikh aku disatukan
hahhahahahahahahhha

ULANGTAHUN PERKAHWINAN
YANG KE - 23

23 tahun melayari bahtera rumahtangga
MACAM-MACAM ADA

semoga kami bahagia hingga ke syurga....
AMINNNNNN
Orang Peminat Rahsia