geng blog

Wednesday, September 26, 2012

LELONG

sembnag pagi.....nak kongsi sikit...tapi ilmu tetang hartanah yang dilelong ni tak lah tahu sangat.
nak ingat kanlah jika ade sesape yang nak beli harta yang dilelong ni lebih baik buat persediaan  (amik tahu tentang segala perihal harta dari segi tunggakan segala cukai yang ade....)
kalau tak bila kita sudah dapat beli harta yg terlelong itu maka kita sepatutnya sudah bersedia untuk menanggung segala hutang tunggakan tersebut...

banyak kali juga terjadi bila hendak menjelaskan bayaran untuk harta tersebut baru nak cari segala dokumen yang akan digunakan untuk memindah milik harta tersebut kepada nama pembeli. Bila sampai ke pejabat Pengurusan terutamanya rumah pangsa lah....mahukan salinan resit cukai tanah....HAHHHHH...
tengok2 tunggakan caruman dah menjangkau ribuan ringgit.....
mulalah dia keluarkan macam2 undang2 sendiri yang nak menghalalkan tunggakan itu....TAK DAPAT PUNYEEEEE....Kekadang ade yang berhujah mengalahkan peguam....aku peduli ape.....

Akhirnye........dia harus menjelaskan semua tunggakan tersebut bagi memudahkan dia menjalankan proses pertukaran hakmilik.....
kebanyakan mereka ini beranggapan mudah untuk membeli harta yang dilelong ni.....

Moral of the story...jangan suka2 nak beli harta lelong ni kalau tak tau ape yang harus di bayar.....

Thursday, September 20, 2012

WHAT I DID LAST RAYE.....

assalamualaikum....
nak citer ape ni??
sebenarnye xde idea pon
saje je nk update blog yg da lama jgak la x ditulis..

hari2 buka tp mcm x tau nk tulis ape...so harini merapu sikit je
last raye aritu buat marhaban kat umah
seronok sebab dapat buat last day raye
malam tu 5 rumah share buat marhaban

menyanyi dan marhaban memg best...dapat berkunjung dari rumah ke rumah




sementara menunggu diaorng ni memang x abis2 nk ngepost...



sikecik ni pon bukan main ngan baju melayu....

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
last skali makan time....
menu sup tulang merah dan makaroni daging untuk semua tetamu....
alhamdulillah semuanye berjalan dengan lancar
 
akhir skali terima kasih pada yang sudi datang malam tu
selamat hari raye ..semoga berjumpa lagi tahun depan...Insyaallah
 


Saturday, September 8, 2012

Teman Pengganti Black & Malique



assalamualaikum...hujung-hujung syawal ni kita layan lagu ni
mane tau syawal ni yang akhir buat kita semua....
muhasabah diri...


Orang Peminat Rahsia